Kalas

Barnkalas
– bli karamellkokare för en dag!

Hos oss kan man boka barnkalas där barnen får vara med och göra karameller, födelsedagsbarnet bestämmer smak och färg. Födelsedagsbarnet får också vara med och arbeta som karamellbagare vid sidan om vår personal under tillredningen av degen. Alla barnen på kalaset får karamelldeg där de kan göra sina egna klubbor eller karameller som man sen får ta med sig hem.

Maxantalet är ca 15 barn, man får gärna vara färre men minst 7st måste man betala för.

Kalasen genomförs på Lördagar och söndagar kl 12,00-13,30 eller 15,00-16,30.
För större barn finns även fredagskvällar kl 18,00-19,30.

Kalaset tar 1 timme och 30 min och man kan inleder förslagsvis med lite fika
i form av pizza, korv, smörgåsar eller liknande som man själv tar med sig och serverar. Även dricka medtages själv.

Lediga datum, tider och prisuppgift får du genom maila oss. Gå till kontakta oss i menyn och skicka din förfrågan.

Så här går det till

 Blandning & Kokning

Man blandar rätt ingredienser i rätt ordning för att få en bra grundstart. Saker som kan påverka är vädret och luftfuktigheten. Man följer kokningen väldigt noggrant med en termometer. Vi använder bara svenskt socker odlat i Skåne!

Kylning

När rätt temperatur är uppnådd hälls massan ut för att avbryta kokningen, detta måste gå fort och massan hälls därför ut på ett kylbord.

Färg & smak

Man väljer smak och färg, men de har inget med varandra att göra utan man kan blanda o mixa som man vill. Det viktiga är att hålla sig till rätt mått.

Våra färger är svensktillverkade precis som våra smakämnen. Vi använder oss enbart av naturliga färger,eller vegetabiliska färger. Enda nackdelen är att dessa kan ändras ju längre tid karamellerna ligger i solen!

 Formning

Den varma sockermassan formas med händerna, här finns det utrymme för kreativitet. Man formar så länge massan är varm, när den tappar temperatur så stelnar den. Man måste arbeta fort och ha bestämt sig för vad man ska forma innan man börjar. På våra barnkalas jobbar vi med händer, saxar och pinnar för att göra våra klubbor och karameller.

När de stelnat så packar vi dem i påsar för att med oss hem.

Glöm aldrig bort att en nygjord karamell kan vara varm en lång stund efter skapandet.

Slutligen så är det ingen som vet hur gammal en karamell kan bli… Sannolikt är det väl så kort tid att vi aldrig får veta, då den äts upp på snabbare tid än vad den tillverkades på!

Vi testar nytt bokningssystem

Har du frågor når du oss på mail.

oktober 2024
mån tis ons tor fre lör sön
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

Öppettider
Kontakta oss på mail!
info@sveaskaramellkokeri.se

Sveagatan 56
Limhamn, Malmö

Tillitsbutiken i Järvsö är öppen tills hösten.
Järvsö Stenegård