historien 

Wombat Candies!

Mången har undrat varför en wombat, som tillhör familjen pungdjur på andra sidan jorden i Australien, blev godis?

Historien om tillkomsten av godiset går tillbaka många år. Ett hus i Malmö blev under 90 talet uthyrt till en australiensisk familj. Familjen arbetade för staten med att bygga ubåtar på gamla kockumsvarvet i Malmö . En lång vänskap inleddes och resulterade i ett besök på denna kontinent när arbetet var slutfört i Malmö.

Väl på plats i Australien så besöktes platser med inhemska djur. Det fanns Emuer, Koalor, Kängurur, Tasmanska djävlar och den väldigt söta wombaten. Den är expert på att gräva sig ut ur fångeskap och har lätt på att bli påkörd på vägarna. Det sägs att den vanliga australiensaren aldrig sett en levande wombat utan alltid död vid vägen.

Många år senare blev vänskapen med en Australiensisk sjukvårdare som jag arbetade med i Saudiarabien startskottet till att få tillgång till smakämnen för lakrits från kontinenten ”down under”.

Varför inte göra en lakrits som liknar en wombat, som dessutom är gluten och gelantinfri med vegansk färg.

En underbart begåvad flicka fick uppgiften att skapa vår logo, det tog inte lång tid förrän den var klar. Numera är den patentskyddad precis som varumärket Wombat Candies.
Produkten var född och tillverkningen drog igång, resten är historia……

En svensk lakrits med Aussie taste.

En sak till! Hos vår familj i verkligheten finns det numera en äkta Aussie som bor med en familjemedlem. Han garanterar äktheten då han får hjälpa till med packningen!

Väl mött i Wombat familjen

återförsäljare

Sälj våra läckra wombats i din butik!

Ansök enkelt om att bli återförsäljare och kom igång med försäljningen av våra lättsålda produkter till dina kunder. 

Gjorda med kärlek och en nypa salt

Hantverket och smaken är vårt fokus. Vi använder svenskt socker, veganska och ekologiska färger och smakämnen. Dem finns i olika smaker, från jättesalt till frukt.

Lakritspulver

En nypa salt

En portion kärlek

Öppettider
Kontakta oss på mail!
info@sveaskaramellkokeri.se

Sveagatan 56
Limhamn, Malmö

Tillitsbutiken i Järvsö är öppen tills hösten.
Järvsö Stenegård